Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

En dag på förskolan

Vi välkomnar de barn som lämnas tidigt på morgonen i vår gemensamma ateljé på plan 2. Barnen äter frukost i lugn och ro. Vid 07:30 startar vi upp vår uteverksamhet. Så här kan en dag på förskolan Eken se ut.

Förskolan Eken Foto: Annika Avrin Foto: Annika Avrin

Förskolan öppnar

Förskolan öppnar klockan 6.30 och vi välkomnar de barn som lämnas tidigt i vår gemensamma ateljé på plan 2. Vi erbjuder barnen olika aktiviteter. De barn som vill hjälper till med att duka fram frukosten. Vi serverar en frukostbuffe med varierad och näringsriktig frukost klockan 06:45–08:00. Det är olika från dag till dag och frukosten kan bestå av gröt, yoghurt, fil, müsli, flingor, mjölk och smörgåsar med varierande pålägg. 

Vi börjar dagen 

Från 07:30 tar vi emot barnen utomhus. De barn som äter frukost kommer ut efter det att de ätit färdigt. Ungefär klockan 09:00 har varje avdelning ett morgonmöte. Under mötet presenteras dagens planerade aktiviteter och erbjudanden för barnen. Barnen kan vara med och påverka innehållet och kan välja utifrån intresse. Mellan klockan 09:00–15:00 pågår den planerade pedagogiska verksamheten, dvs. ett rikt utforskande och lek. Arbetssättet varierar från att arbeta alla tillsammans, till att arbeta i olika stora eller mindre grupper, ute eller inne.

Alla barn erbjuds frukt under förmiddagen

Lunch

Lunch serveras mellan klockan 10:45–12:30 och intas i vår matateljé. Starttiden varierar beroende på ålder. De yngre barnen äter före de äldre. Maten är näringsriktig och grunden till matsedeln är framtagen i samråd med kommunens koststrateg. Den består till stor del av ekologiska produkter och närproducerat.

Vila

Efter lunchen har vi vila/lugnare aktiviteter och därefter fortsätter verksamheten med möjlighet till projektarbete och aktiviter i mindre eller större grupper. Det finns också möjlighet att gå ut.

Mellanmål

Mellanmålet serveras även den i vår matateljén från klockan 13:45.

Aktiviteter under eftermiddagen

Under eftermiddagen erbjuds barnen aktiviteter både inne och ute. För de barn som är kvar erbjuds eftermiddagsfrukt vid ungefär klockan 16:30. Klockan 17:00 samlas alla barn och pedagoger på Talgoxens avdelning, som också är stängningsavdelning, alternativt ute på Talgoxens gård.

Dagens slut

Förskolan stänger klockan 18:00.

Senast uppdaterad: 3 februari 2023