• Försiktig återgång till skola – skolans verksamhet efter 29 september

28 september 2021

Efter den 29 september upphör föreskrifter och allmänna rekommendationer kring covid-19, även de som riktar sig mot skola. Det är den höga vaccinationstäckningen som ligger till grund för förändringarna som träder i kraft efter den 29 september. Istället vidtar allmänna råd med rekommendationer till den enskilda individen att förhindra smitta, bestämmelserna utgår från smittskyddslagen (2004:168). Det betyder att var och en av oss behöver fortsätta ta ansvar för att inte sprida smittan vidare.

• Nattugglan får fortsätta

23 september 2021

Nattugglan, som erbjuder kommunal barnomsorg på obekväm arbetstid, får fortsätta sin verksamhet tillsvidare. Det står klart efter ett beslut i grund- och förskolenämnden den 22 september. Detta innebär att det gamla beslutet från hösten 2020 om nedläggning upphävs.

• Tillsammans skapar vi tryggare skolvägar

8 september 2021

Haninge kommun jobbar med Säkra skolvägar för att skapa en säker och trygg trafikmiljö runt omkring skolorna. Projektet bygger på ett samarbete mellan skolorna och kommunen. Även du som förälder kan bidra till tryggare skolvägar genom att aktivt välja smarta resval, det vill säga att gå eller cykla till skolan med ditt barn. Ju färre bilar, desto säkrare miljö.

• Dags för skolstart!

12 augusti 2021

Välkommen till ett nytt läsår i Haninges skolor! Höstterminen 2021 börjar onsdagen den 18 augusti. Undervisningen kommer att bedrivas på plats i skolans lokaler.

• Träffa familjecentralens personal på biblioteken i Brandbergen och Jordbro

10 augusti 2021

Familjecentralens personal kommer finnas på Brandbergens och Jordbros bibliotek för att träffa familjer och informera om kommunens föräldraskapsstöd och föräldragruppverksamhet.

• Stöd till dig som barn, ung och vårdnadshavare under pandemin

21 maj 2021

Känner du som barn eller ungdom oro under pandemin? Vill du som förälder få tips på hur du kan stötta ditt barn? Kommunen erbjuder olika typer av stöd som du kan ta del av.

• Förskolans rutiner vid covid-19

14 mars 2021

Vi har stor förståelse för att covid-19 kan skapa oro och vi tar pandemin på stort allvar. Vi följer aktivt de rekommendationer som myndigheterna ger och vidtar nödvändiga åtgärder utifrån ansvariga myndigheters rekommendationer och beslut. Vi vill påminna alla om och förtydliga våra rutiner som vi har idag för att minska smittspridning av covid-19.

• Tyck till om förskolan och skolan i årets enkät

8 mars 2021

Nu har elever och vårdnadshavare möjlighet att tycka till om förskola och grundskola i Haninge kommun via Haninges skolenkät. Mellan den 8 och 26 mars är årets skolenkät öppen.

• Årets Sverigefinska kommun

1 mars 2021

I år har Haninge utsetts till årets Sverigefinska kommun av Sverigefinländarnas delegation. I motiveringen står bland annat att Haninge trots pandemiåret har kunnat underhålla och utveckla sitt minoritetsarbete.

• Haninges pedagoger hyllades vid prisceremoni

1 mars 2021

Under fredagen den 26 februari delades de pedagogiska priserna ut i Haninge kommun. I sammanlagt nio kategorier korades totalt 16 vinnare på olika skolor ute i kommunen. På plats fanns utbildningsdirektör Henrik Lindh, gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ordförande Maria Fägersten och grund- och förskolenämndens ordförande Tobias Hammarberg för att dela ut priser och hylla Haninges pedagogiska stjärnor.

• {{item.Title}}

Central